Motorsport har mange følgere. I 2020 var det hele 433 millioner seere rundt hele verden som fulgte med Formel 1. I Norge er det mange med interesse for motorsport av ulike slag, enten det er Moto GP, Formel 1 eller motocross. Stadig flere nordmenn reiser til utlandet for å oppleve motorsport i større skala. Les mer her dersom du også ønsker å oppleve motorsport live.

Spania som destinasjon for motorsport

Spania er en foretrukket destinasjon blant nordmenn av ulike årsaker, og Barcelona spesielt er for mange en kjent destinasjon. Dit kan du ta med kompisene for å nytte fint vær, fotballkamper og motorsport på Circuit de Catalunya. Banen befinner seg i Montmeló, noen minutter unna byen med tog, og er veldig populær blant lokale og turister. Figurer som Marc Márquez og Daniel Pedrosa har gjort Catalunya en kjent destinasjon for Moto GP. Motorsykkelinteresserte reiser til Barcelona for å få med seg løpene.

Lengre sør i Spania befinner seg Jerez. Circuito de Jerez har vært verten av Spanias Grand Prix i flere år.

Monaco og Montecarlo

Montecarlo er kjent for mange og knyttes til elegante casinoer og dyrt uteliv, men for motorinteresserte er Montecarlo mest kjent for Monacos Grand Prix. Den finner sted årlig i Montecarlo og anses for å være et av de beste løpene i hele verden.